loader
+90 552 300 56 00
info@propelpellet.com

BLOG

Biyokütle Yakıt Nedir


Tarım ürünleri ile birlikte ve yan ürün kapasitesine sahip istiflenmiş odun, ağaç pelet, yonga, atık kağıt ve benzeri tüm orman ürünleri, enerji olarak kullanılır. Biyokütle'nin en güzel prensibi, çevre dostu,geri kazanılmış ve kimyasal hiç bir atığının olmamasıdır. Pelet brülörleri tüm yakıtlara göre, en düşük emisyona sahiptir. Ağaç sanayii ve tarım atıkları göz önüne alındığında, biyokütlenin (pelet-pellet) neredeyse sınırsız olduğu ve fosil yakıtlarla karşılaştırıldığında istikrarlı fiyata sahip olduğu kanıtlanmıştır.
 
Dünyada mısır koçanı, saman ve artık orman atığı ve çeşitli bitkiler pelet -pellet  yapılarak milyonlarca ton üretilebilir.
 
Birçok pelet üreticisi odun atıkları gibi çeşitli yan ürünleri alarak boyut, şekil, nem, yoğunluk ve enerji içeriği iyi olan kalem büyüklüğünde pelet (pellet) haline getirir. Pelet (pellet) üretirken İlk olarak, Tanelerin nem muhtevasının önemli ölçüde düşük olması (% 4 ila% 8, ham biyokütle ise %20 ila %60 neme sahiptir). İkinci olarak, pelet yakıt ham biyokütle yoğunluğu, odunu baz alırsak 0,423 g/cm3, talaş (kuru) işe yaklaşık 0.200g/cm3'tür. Sıkıştırmanın bir diğer yararı ise lojistik kolaylığı sağlar ve diğer katı yakıtlara göre az yer kaplar. Üçüncü olarak, taneler ideal boyularda olduğu zaman yanmada kararlılık ve devamlılık sağlar.